11.-12.10.2016 Betoniekskursio, Hampuri


11.-12.10.2016 Betoniekskursio, Hampuri

Kestävä kivitalo ryhmä järjesti rakentajille tutustumismatkan Hampurin työmaakohteisiin 11-12.10.2016.

Retkeläisten oppaana toimi Peri-konsernin puolesta Perin Andreas Franz, jonka tehtävänä on isännöidä Saksaan tulevia vieraita. Vierailimme työmaakohteissa joissa Saksan Peri-yhtiöillä on liiketoimintaa.

Ryhmäkuva Hampurin matkan osallistujistaTyömaakohteet olivat pääosin liike- ja toimistorakennuksia. Yksi kohteista oli mielenkiintoinen suojeltu vanha kylpylä, johon saneerattiin toimistotilaa.

Saksalaiseen tapaan suurin osa kohteista rakennetaan paikalla valettuina. Elementtirakenteita käytetään useimmiten täydentävinä rakenneosina ja julkisivujen sisäkuorina. Merkittävässä määrin saksalaisissa rakennuksissa kuitenkin myös julkisivun sisäkuori valetaan paikalla.

Samalla tontilla toimirakennuksen pilarilaattarunkoa (taustalla) ja asuinrakennuksen jämäkkää paikalla valettua ulkoseinän sisäkuorta.(Kuvassa oikealla samalla tontilla toimirakennuksen pilarilaattarunkoa ja asuinrakennuksen jämäkkää paikalla valettua ulkoseinän sisäkuorta.)

Erikoispiirteenä Hampurissa on rakennusten tulvasuojaus, koska silloin tällöin kaupungin läpi virtaava Elbe-joki tulvii yli reunojensa. Monien rakennusten perustuksissa on tulvaportteja, jotka voidaan sulkea tulvan ajaksi.

Iltaohjelmassa oli risteily Elbe-joella, jossa nähtiin Hampurin uusi ja vähän kiisteltykin konserttitalo. Risteilymatkan varrelle sattui viereen myös maailman suurin kontaineri-laiva.