Betonin paikallavalun monet mahdollisuudet -artikkelisarja Betoni-lehdessä


Betonin paikallavalun monet mahdollisuudet -artikkelisarja Betoni-lehdessä

Betonin vapaa valettavuus ja varsin hyvä kestävyys sääolosuhteita vastaan ovat rakennusmateriaalina ainutkertaisia ominaisuuksia. Paikallavalettua betonia käytetään runsaasti erilaisessa infrarakentamisessa ja siellä ei korvaavia vaihtoehtoja juuri olekaan käytettävissä. Paikallavalurakentaminen on saanut varsin vankan ja vakiintuneen jalansijan myös monella talonrakentamisen osa-alueella. Paikallavalurakentamiseen mieltyneitä rakentajia löytyy näiltä kaikilta osa-alueilta, niin suunnittelijoita, urakoitsijoita kuin tilaajiakin.

Paikallavalettujen puhdasvalupintojen käyttö on yleistynyt merkittävästi viime vuosina rakennusten sisäpinnoissa, julkisivuissa ja erilaisten tilojen lattioissa. Tämä kertoo muotoonsa valettavan betonin antamista monipuolisista mahdollisuuksista rakennusten ja rakenteiden arkkitehtonisen ilmeen muodostamisessa. Eri
tavoin käsitellyt betonilattiat ja niiden monipuolinen värivalikoima antavat edustavan visuaalisen ilmeen lisäksi käyttäjille hyvin kulutusta kestävän ja helppohoitoisen lattiapinnan.

Lue lisää Betoni-lehden artikkeleista paikallarakentamisen uusimmista ratkaisuista ja toteutuksista.

Betoni 1/2021: Suurin osa betonista valetaan paikalla työmailla
Betoni 2/2021: Betoniset puhdasvalupinnat ja -lattiat