Ekskursio Tallinnaan 13.6.2019


Ekskursio Tallinnaan 13.6.2019

Kestävä Kivitalo yritysryhmä järjesti 25-vuotisen toimintansa juhlavuoden kunniaksi asiakasmatkan Tallinnaan 13.6. Matkalla oli osallistujia 18 henkilöä, joista valtaosa oli arkkitehtejä.

Matkalla meillä oli mahdollisuus päästä tutustumaan Viron uuden taideakatemian EKA:n tiloihin kohteen suunnitelleen arkkitehdin johdolla. Pääsimme kiertämään koko rakennuksen sisätilat. Kohde on osittain uudisrakentamista mutta myös suurelta osin vanhan ja uuden rakennuskannan yhdistämistä betonirakenteisena. Rakennuksen eri osissa näimme hienosti toteutuneita uusia betonipintoja ja vanhan rosoisemman betonin ja uusien rakenteiden vuoropuhelua.

Toisena kohdealueena oli Staabli- ja Noblesser-korttelit, jotka ovat uusia asuinkerrostalo- ja toimistorakennuskortteleita Tallinnan esikaupunkialueella. Suomalaisen ryhmän nähdessään alueen paikallinen myyntitoimisto järjesti ryhmälle tutustumisen kahteen myytävänä olevaan ylimmän kerroksen huoneistoon. Uudet alueet vaikuttivat varsin viihtyisiltä suomalaisittainkin tarkastellen.

Matkan välipalana tutustuimme Tallinnan hienoon merimuseoon, jossa vieraat saivat tehdä kierroksen omaan tahtiin. Seuraavaksi tutustuimme paikallisen oppaan avulla perusteellisesti Tallinnan yliopiston rakenteissa tehtyihin puhdasvalupintoihin eri vuosikymmeniltä.

Päivän päätteeksi teimme laajan patikointikierroksen Rotermannin alueella, jossa oli esillä niin betoni- kuin tiilirakentamistakin. Erityistä huomiota kiinnittivät punaiset väribetonirakenteet julkisivuratkaisussa.Kotimatkalla laivassa vältyimme onnekkaasti luvatusta aallokosta Suomenlahdella.