10.-11.10.2017 Betoniekskursio Düsseldorfiin


10.-11.10.2017 Betoniekskursio Düsseldorfiin

Vuoden 2017 työmaavierailu toteutettiin Düsseldorfiin  10.-11.10. Matkalle osallistui yhteensä 15 rakentajaa. Matkan isäntänä olivat Ilari Roihuvuo Peri Suomi Oy:sta ja Pentti Lumme Ruduksen edustajana. Vieraat olivat pääosin rakennusliikkeistä. Lisäksi matkalle osallistuivat vuoden 2017 Kestävä kivitalo palkintokohteen toteuttajat (arkkitehti, rakennesuunnittelija ja urakoitsija).

Ryhmäkuva Hampurin matkan osallistujista Ryhmäkuva Hampurin matkan osallistujista

Paikallisisäntänä ja oppaanamme toimi vakuuttavaan tyyliinsä Saksan Peri-organisaatiosta Andreas Franz.

Kohteina olivat asuin-lääkärikeskustorni, 7-kerroksinen business-keskus, vesitekniikkaan erikoistuva laboratoriokeskus ja paikallisen  Küppersmühle-museon laajennus. Erityisen mielenkiintoinen kohteista oli museon laajennus erikoisratkaisuineen ja väribetonivaluineen. Museossa näkemisen arvoinen rakenne oli punaruskeasta väribetonista paikalla valetut kierreportaat.

Kohteissa näimme runsaasti saksalaiseen tyylin paikalla valettuja runkorakenteita. Osa massiivisten rakennusulokkeiden kannattamiseen tehdyistä tukijärjestelmistä olivat järeitä ja vaatia rakennelmia yksityiskohtineen.

Kuparimylly-laajennuskohteen rakenteet olivat lähes kaikki erikoisratkaisuja ja varsin vaativia mm. vanhojen siilorakenteiden korkeuden ja rakennevahvuuksien vuoksi. Matkalaisilla oli mahdollisuus myös tutustua kyseisen museon käytössä olevassa osassa näyttelytiloihin ja niiden mittavaan antiin.

Jokinäkymä Reinille

Jokinäkymä Reinille

Vanha sodanaikainen bunkkeri on täydennysrakennettu yksilöllisiksi luxus - asunnoiksi, joihin jokaiseen pääsee hissillä viemään autonsa ulko-oven eteen

Vanha sodanaikainen bunkkeri on täydennysrakennettu yksilöllisiksi luxus – asunnoiksi, joihin jokaiseen pääsee hissillä viemään autonsa ulko-oven eteen

Kuparimylly-museon paikalla valettu punaruskea kierreporras

Kuparimylly-museon paikalla valettu punaruskea kierreporras