Arkkitehtimatka Tukholmaan 16.-17.5.2019


Arkkitehtimatka Tukholmaan 16.-17.5.2019

Kestävä Kivitalo- yritysryhmä teki perinteisen kevään tutustumismatkan Tukholman rakennuskohteisiin toukokuussa 16 – 17.5. Matkalle osallistui kahdeksan arkkitehtivierasta ja kaksi isäntää.
Laivan kokoushuoneessa vieraat saivat rautaisannoksen betoni- ja tiilirakentamistietämystä, joista keskusteltiin vilkkaasti pitkin iltaa. Merimatkalla sää suosi, kun merenpinta oli peilityyni. 

Seuraavan perjantaipäivän aikana kiersimme tutustumassa Tukholman eri alueiden rakennuskohteisiin lähinnä julkisivutoteutuksiin. Muutamassa kohteessa pystyimme havainnoimaan myös ruotsalaista betonirunkorakentamista.
Tukholman keskustassa paljon kiinnostusta herätti elementtijulkisivurakenteinen 121 m korkea tornitalo, Norra tornen. Muita ”aiheeseen kuulumattomia” kohteita oli mm. Corten- teräksestä tehdyt julkisivut. Årsta Kyrka:n tiilirakenteet ja puhdasvalupinnat tekivät tälläkin kertaa suuren vaikutuksen vierailijoihin.

Suuri osa Tukholman alueen asuinkerrostalojen julkisivuista on tehty paikalla muuraamalla ja/tai rappaamalla. Teimme kävelykierroksia useilla tällaisilla asuinalueilla. Yksi edustavimpia tiilirakennusalueita on Annedalin asuinalue Bromman kaupunginosassa. Siellä oleva kerrostalo- kohde on palkittu mm. vuoden kerrostalona.

Vieraat olivat tyytyväisiä nähtyihin kohteisiin ja palasimme perjantain iltakoneella Brommasta Helsinkiin.