Moderni massiivitiilitalo


Moderni massiivitiilitalo

Keraamiset kennoharkot toimivat rakennuksen kantavana runkona harkkotyypistä riippuen jopa kuuteen kerrokseen asti ja ei-kantavana vieläkin korkeammalle. Massiivinen seinärakenne on pitkäikäinen ja tarjoaa satojen vuosien käyttöiän. Kennoharkkojen käyttö onkin kasvamassa erityisesti koulu- ja päiväkotirakentamisessa. Perinteiset rakennustavat ja materiaalit ovat nousemassa uudestaan rakennusalalla arvostukseen. Pientalojen lisäksi myös kerrostaloja muurataan massiivitiilisistä harkoista.

Monoliittinen, yksinkertainen seinärakenne on kosteusteknisesti turvallisempi kuin monikerrosrakenteet. Yksiaineisessa rakenteessa ei ole eri materiaalien välisiä rajapintoja tai höyrysulkuja, joihin kosteus voisi kondensoitua ja luoda otollisia olosuhteita terveydelle haitallisille home- tai mikrobikasvustoille. Seinärakenne sietää monikerrosrakenteita paremmin inhimillisiä virheitä ja vaihtuvia olosuhteita käyttövuosien aikana. Rakenne, joka koostuu vain yhdestä materiaalista on rakentajalle arvonsa säilyttävä ratkaisu.

Kennoharkkotalo on aina rakennuspaikalla muurattu. Paikalla rakentaminen antaa elementti- ja valmistalorakentamista enemmän mahdollisuuksia yksilöllisiin ratkaisuihin talon muodoissa ja mitoituksessa. Muurattu tiiliharkkotalo on tiivis, kutistumaton ja painumaton, sillä harkko on jo kutistunut mittaansa polttouunissa.

Kennoharkkomuuraus ei rasita rakenteita suurilla kosteusmäärillä. Ohutsaumamuuratun rakenteen nopean kuivumisen ansiosta sekä ulko- että sisäpintojen viimeistelytyöt voidaan aloittaa pian muuraustyön valmistuttua.